Rasprava o budućnosti Europe – dosad je organizirano 1750 događanja za više od 30 milijuna Europljana

Prošla su četiri mjeseca otkad je Komisija predstavila Bijelu knjigu o budućnosti Europe i sve je intenzivnija rasprava o budućnosti Europe, u kojoj je dosad moglo sudjelovati više od 30 milijuna građana.  Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je: Ohrabruje me činjenica da toliko građana sudjeluje u raspravi o budućnosti Europske unije, koju je Komisija Bijelom knjigom pokrenula 1. ožujka 2017. Dosad su iznesena brojna različita stajališta i taj pozitivni zamah potiče naše buduće djelovanje. O svojoj ću viziji govoriti u rujnu, ali ustvari vi oblikujete budućnost Europe. Vi ćete sutra pisati povijesne knjige. Nastavite sudjelovati, kažite što mislite!

Komisija je ponudila pet scenarija za mogući razvoj EU-a u sljedećem desetljeću. Otad se vodi opsežna rasprava uz potporu političkih institucija i civilnog društva. Do danas je više od 270 000 građana sudjelovalo u više od 1750 događanja koja je organizirala ili podržala Komisija, a još ih mnogo više sudjeluje u raspravi putem interneta (vidi brojke). Događanja i rasprave odvijat će se i u nadolazećim mjesecima, a građani svoja stajališta mogu iznijeti i izravno preko poveznice https://ec.europa.eu/commission/give-your-comments_en https://ec.europa.eu/commission/give-your-comments_en

Pozivamo građane da nastave iznositi svoja stajališta, po mogućnosti prije godišnjeg govora o stanju Europske unije, zakazanog za 13. rujna 2017., kada će predsjednik Juncker govoriti o svojoj viziji budućnosti Europe.

Više informacija:  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-2029_hr.htm